Fotografiske fortellinger  

- en workshop for unge om bruk av fotospråket i fortellingene om kulturell identitet 

Påmelding: Skroll ned til slutten av denne siden  

Kulturskolen i Ås, Ås kunstforening og Ås videregående skole inviterer ungdom til workshop om fotografiet som språk i fortellingene. De som deltar får en sjelden mulighet til å utvikle personlige, visuelle stemmer under veiledning av norske og internasjonale, profesjonelle fotografer. 

Formålet med workshopen er å styrke deltakernes visuelle lese- og formidlingsferdigheter i fortellingene om identitetsutvikling i påvirkningen av egen og andres kulturer. Prosjektet er forankret i de pågående verdenssamtalene, spesielt knyttet til fremmedfrykt, utenforskap, hatsnakk og demokratiutvikling.

Workshopen har oppstart 22.mars og avsluttes med en utstilling i Ås kulturhus 23. og 23. april

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Amedia (Østlandets Blad)

HVEM KAN DELTA: 

Det kreves ingen fotografiske forkunnskaper for å delta, kun at du har mobil med kamera. De som har digitale kamera, kan selvsagt benytte disse. 

  • Du må være mellom 13 -19 år
  • Unge med flerkulturell bakgrunn oppfordres spesielt til å søke.
  • Du må forstå litt engelsk
  • Du må være åpen, nysgjerrig og lærevillig

INFORMASJON OG PÅMELDING: Send mail til ShanePatrick.Connolly@as.kommune.no


FAKTA: 

Tittel: To fotografiske fortellinger - om fremmedfrykt og kulturminner i landskap
For hvem: Ungdom i alderen 14-19 år
Hvor: Lokalene til Ås kunstforening, Ås kulturhus og Ås Videregående skole
Varighet: Oppstart tirsdag 22. mars, avslutning: 23.og 24.april 2022 med utstilling i Ås kulturhus
Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 21.mars 
Undervisningsform: Dialogbasert undervisning med praktiske øvelser og en utstilling. 

HVEM STÅR BAK  

Ansvarlig er Ås internasjonale kultursenter ved Kulturskolen i Ås og Ås kunstforening. Det faglige opplegget ledes av fagpersoner tilsluttet foreningen «NEW NOW Internasjonalt forum for fotografi og visuell kultur», som består av norske og internasjonale fotografer og kuratorer. I tillegg deltar Ås ungdomsråd i prosjektet med innspill under planleggingen og som deltakere på workshopen. Workshopen arrangeres i samarbeid med Ås videregående skole.

LITT BAKGRUNN 

Fotografiet har blitt én av vår tids mektigste medier. Smarttelefoner, sosiale medier og nye publiseringskanaler har forandret måten vi kommuniserer med hverandre på. Visuell kommunikasjon er blitt allemannseie. Mens det tidligere var til dels en lang og komplisert prosess, tar det i dag bare sekunder fra bildet er tatt til det er publisert til hele verden. Vi benytter fotografiet til å skaffe informasjon, påvirke andre, skape propaganda, øke oppmerksomheten om oss selv og til å bygge opp vår personlige merkevare.

Fotografiet har stor påvirkningskraft. Men få har lært seg å utnytte dette kraftfulle mediet til å skape meningsfulle fortellinger. Det skal vi lære mer om i denne fotoworkshopen. Workshopen handler ikke først og fremst om bildekvaliteten i seg selv eller å skape det perfekte bildet, men å utforske hvordan man skaper visuelle fortellinger ved å sammenstille flere bilder til ́én helhet, til én sammenhengende historie - som skal presenteres som del av en kunstutstilling i Ås kulturhus i april og på Ås videregående skole i juni. Prosjektene som stilles ut blir kuratert av to internasjonale fotografer. Det blir selvsagt tid til å lære litt grunnleggende fototeknikk underveis. Kulturskolen i Ås inviterer ungdom til gratis workshop om fotografiet som språk i fortellingene om egen identitet i møtet med egne og andres kulturer. Deltakerne får en sjelden mulighet til å utvikle personlige, visuelle stemmer under veiledning av norske og internasjonale, profesjonelle fotografer.

Påmelding til fotoworkshop 

Som del av påmeldingen må alle fylle ut litt informasjon om seg selv: 

Personvern: Når du fyller ut dette søknadsskjemaet lagrer vi informasjonen. Denne informasjonen må vi ha for å kunne behandle påmeldingen og gjennomføre kurset. Den vil ligge lagret kun så lenge det vil være relevant for oss å ta vare på den.